Patronilor braileni li se pregateste ceva ... in bine!

Legea preventiei
23Feb 11:53 2017 de brailei.ro Tipareste Articolul

Nu stim daca PSD si guvernul Grindeanu se vor tine de cuvant, insa va spunem cum vor ei sa fie mediul de afaceri, cel putin la nivel declarativ.

In primul rand s-a aprobat Ordonanta de Urgenta privind stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii prin programul “Start-up Nation - Romania” prin care cei care doresc sa-si deschida o afacere beneficiaza de un ajutor maxim de 200000 lei (100% din valoarea cheltuielilor eligibile). Aflati care sunt cheltuielile eligibile.

In al doilea rand se lucreaza intens la Legea preventiei! Potrivit unui studiu recent 77% din cei chestionati nu au fost indrumati niciodata in timpul unui control, 65% au spus ca nu le-a fost acordata posibilitatea sa-si remedieze deficientele. Cifra cea mai concludenta este ca 98% din antreprenorii romani doresc aceasta lege a preventiei.

Potrivit studiului doua treimi din patroni, inclusiv cei braileni, considera ca fiscul este un organ de "taiat procese verbale de contraventie"! Si au dreptate! 

La ANAF si nu numai nu conteaza gravitatea faptei, implicatiile nedepunerii unei declaratii sau neintocmirea nu stim carei raportari care nu intereseaza pe nimeni! 

Noul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, considera ca prevenţia trebuie să prevaleze în ceea ce înseamnă mediul de afaceri şi atunci se impune introducerea unei măsuri de prevenţie înainte de a adopta o măsură punitiva. 

Adică, să îi dai un timp la dispozitie întreprinzătorului din mediul privat să se conformeze şi nu să acţionezi mai întâi pe linie coercitivă. Mai multe despre legea preventiei cititi in articolul Auzi tu, fara amenda?

Comentarii