23 ianuarie! Zi libera!

18Ian 10:24 2017 de brailei.ro Tipareste Articolul
Guvernul Grindeanu va hotara ca ziua de 23 ianuarie sa fie zi libera. Dupa finalul sedintei de Guvern vom reveni cu amanunte!  Sedinta de Guvern este prezidata de presedintele Klaus Iohannis.


Klaus Iohannis ca, Prim Ministrul Grindeanu l-a asigurat ca astazi nu se va discuta despre gratiere sau modificarea Codului Penal.

Guvernul va discuta astazi, printre altele, Normele metodologice pentru determinarea costului standard per elev/prescolar si stabilirea finantarii de baza a unitatilor de învatamânt preuniversitar de stat, care se asigura din bugetul de stat.


Sinteza sedintei de Guvern din 18 ianuarie 2017:


HOTĂRÂRE privind stabilirea zilei de 23 ianuarie ca zi liberă: Ziua de 24 ianuarie 2017 fiind stabilită ca zi liberă, instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 28 ianuarie 2017 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 ianuarie 2017, potrivit planificărilor stabilite. 


Prestarea muncii conform celor menționate nu conferă acordarea de timp liber corespunzător. În ceea ce privește locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, dispozițiile prezentului act normativ nu se aplică. 


În ceea ce privește activitatea derulată prin Trezoreria statului s-au stabilit datele în care unitățile trezoreriei statului înregistrează în contabilitate operațiunile de încasări aferente zilelor de 20 ianuarie și respectiv 23 ianuarie 2017, datele la care vor fi întocmite retururile la încasare precum și categoriile de operațiuni de plăți prin virament care vor fi efectuate în ziua de 23 ianuarie 2017 de către centrala Ministerului Finanțelor Publice



Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală, cu modificările și completările ulterioare, aprobată prin Legea nr. 89/2015, cu modificările și completările ulterioare, se modifică  în sensul completării/modificării domeniilor în care trebuie să se încadreze obiectivele de investiţii finanţate prin program, astfel încât să se asigure finanţarea unor servicii din cadrul pachetului minim 10S, conform programului de guvernare 2017-2020, cu accent pe mediul rural, astfel:

c) realizare/extindere/reabilitare/modernizare/dotare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, respectiv creşe, grădiniţe, şcoli generale, licee, colegii naţionale, precum şi alte unităţi de învăţământ preuniversitar, înfiinţate potrivit legii;

d) realizare/extindere/reabilitare/modernizare/dotare a unităţilor sanitare, inclusiv a spaţiilor afectate desfăşurării activităţii unor cabinete medicale/dispensare medicale din mediul rural şi centre medicale de permanenţă;

f) realizare/modernizare/reabilitare de poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale;”

m) construirea/modernizarea/reabilitarea/extinderea sistemelor de  iluminat public stradal, cu prioritate în mediul rural.

  "Taguri" articol:

Comentarii