Avocatul Poporului ataca Ordonanta Iordache la CCR

03Feb 12:01 2017 de brailei.ro Tipareste Articolul
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a făcut declarații de presă pe tema Ordonanței modificării Codurilor Penale și a anunțat că a atacat la CCR ordonanța privind modificarea Codurilor Penale. Sesizarea făcută este una legată de fondul ordonanței, invocând excepția de neconstituționalitate.

”Am primit aseară de la Procurorul General o scrisoare, mă roagă să iau în considerare unele critici, am avut în vedere și acest document. Unele idei au fost preluate și în textul excepției, am atașat documentul la excepția propriu-zisă. Am decis să ridic excepția de neconstituționalitate a OUG 13/2017” a spus Victor Ciorbea.


Judecătorul Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale, a făcut primele comentarii: ”Suntem obligați să vedem cu seriozitate orice sesizare primim. Avem niște termene, avem în vedere și conținutul OUG și vom acționa în consecință. Judecătorii nu își exprimă opinii publice, mai ales legate de asemenea subiecte. Nu ne orientăm după alte presiuni, doar jugul blând al legii. Vom respecta Constituția, legea și conștiința noastră” a spus președintele CCR.

  "Taguri" articol:

Comentarii