Procurorul DNA din dosarul Ponta & Tony Blair si-a dat demisia

Procurorul Mircea Negulescu si-a dat demisia
18Feb 04:30 2017 de brailei.ro Tipareste Articolul

Update: CSM anunta ca în cursul după-amiezii de azi, 17 februarie 2017,  la Consiliul Superior al Magistraturii a fost înregistrată Nota Inspecţiei Judiciare cu propunerea de suspendare din funcţie a domnului NEGULESCU MIRCEA, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, pentru soluţionare în raport de dispoziţiile art. 52 alin. (1) din Legea nr. 317/2004, republicată.

Procurorul Mircea Negulescu, cel care a instrumentat dosarul Victor Ponta-Tony Blair și care e în mijlocul unui scandal după apariția în presă a unor înregistrări audio, se retrage din magistratură, informează Realitatea TV. Cererea de retragere a fost depusă vineri seară la ora 20.00, potrivit surselor citate de postul de televiziune.

Stirea initiala 15 februarie 2017

Intens laudat de procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, faimosul procuror Mircea Negulescu si-a dat demisia dupa aparitia in presa a unor inregistrari audio in care i-l caracteriza pe Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar, ca fiind "o zdreanta ordinara".

Referitor la acest subiect DNA a transmis ca: "Având în vedere apariția în spațiul public a unei înregistrări audio conținând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești și unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Această cerere a fost transmisă Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competentă soluționare."

Potrivit Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media al CSM, în cursul zilei de 15 februarie 2017, la Consiliul Superior al Magistraturii a fost înregistrată cererea domnului procuror Mircea Negulescu de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În şedinţa din 16 februarie 2017, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitarea domnului procuror Negulescu Mircea de încetare a activităţii în cadrul Direcției Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti şi a dispus continuarea activităţii acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.
 
Totodată, secţia a hotărât sesizarea Inspecției Judiciare faţă de informațiile apărute în mass media în cursul zilei de 14 februarie 2017 cu privire la posibilele abateri disciplinare prevăzute de dispozițiile Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor ori posibile încălcări ale dispoziţiilor Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Reamintim ca procurorul vorbaret Mircea Negulescu intrumenta mai multe dosare in care apar nume grele: Victor Ponta & Tony Blair, Vasile Blaga, Sebastian Ghita precum si dosarul fostului primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan.

Comentarii