Profesor de Procedura Penala: In acest moment Liviu Dragnea nu mai are condamnare penala

10Feb 04:51 2017 de brailei.ro Tipareste Articolul

Update: 

Liviu Dragnea, a depus pe 3 februarie la Tribunalul Bucureşti o contestaţie la executare, împotriva condamnării la doi ani închisoare cu suspendare primite în dosarul "Referendumul".

Ieri, 15 februarie, Tribunalul Bucuresti - Secţia I Penală a hotarat: În baza art. 50 rap. la art. 598 alin. 2 teza a II-a din Codul de procedură penală declină judecarea prezentei cauze, având ca obiect contestaţie la executare, formulată de contestatorul DRAGNEA LIVIU NICOLAE, în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Hotărârea judecătorească prin care Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul Referendumului este nulă de drept.

„Motivarea hotărârii și hotărârea sunt nule, pentru că motivarea face parte din hotărâre, deci nu produce efecte juridice. Nu-i poate lua locul nimeni unui judecător care a făcut parte din completul care a judecat. Greșeala este că Livia Stanciu, înainte de a pleca, trebuia să-și redacteze toate hotărârile. 

Greșeala îl avantajează pe Liviu Dragnea, pentru că în acest moment nu mai are condamnare penală.

Niciun judecător care părăsește sistemul sau este transferat nu poate pleca până nu își încheie toate dosarele. Există precedent în acest sens și chiar am avut cauze care s-au rejudecat, tocmai pentru că judecătorii au plecat la pensie fără să redacteze motivarea, iar astfel au fost anulate hotărârile”, explică avocatul Bogdan Bărbuceanu, profesor de Procedură Penală la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București.

Comentarii