Campionatul European de Box U22 Braila 2017

C E de Box U22 Braila 2017
22Feb 07:02 2017 de brailei.ro Tipareste Articolul

Preşedintele Comitetului de organizare a acestui eveniment sportiv, unic în România la nivelul boxului, este Vasile Priceputu, preşedintele Patronatului Oamenilor de Afaceri Brăila. La prima conferinţă susţinută de organizatori au fost prezenţi preşedintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, primarul Brăilei, Marian Dragomir, preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, secretarul general al FR Box, Viorel Sima, preşedintele AJ Box Brăila, George Mihai Perţea, presedintele secţiei de box Steaua, Bogdan Marinescu. Cu toţii au dat asigurări că această competiţie se va desfăşura la cele mai înalte standarde, în care brăilenii să vadă un box de calitate.

”E campionatul nostru, al brăilenilor, al românilor. Sper ca împreună cu echipa pe care o avem deja formată, cu sprijinul autorităţilor locale, să organizăm cât mai bine acest eveniment”, a spus Vasile Priceputu.

La aceste Campionate Europene vor participa sportivi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 22 de ani şi se va boxa după regulile AIBA pentru seniori, fără căşti de protecţie.

Brăila a fost aleasă ca gazdă a acestui eveniment sportiv este tradiţia pe care o are sportul cu mănuşi în oraşul de la Dunăre, care a dat de-a lungul anilor mari pugilişti ai României. 

Secretarul general al FR Box, Viorel Sima, a declarat că România a câştigat competiţia, învingând la vot, în Comitetul Executiv EUBC, Croaţia şi Rusia. 

La această competiţie România se va prezenta cu lot complet, cu sportivi la toate cele 10 categorii de greutate, iar printre aceştia se vor regăsi şi brăilenii Robert Jitaru şi Marian Piţa, ambii legitimaţi acum la Steaua Bucureşti.

Competiţia se va desfăşura în perioada 13-22 martie 2017, la Brăila.

Comentarii