Gulliver in tara piticilor la Teatrul Carabus Braila

Teatrul de Papusi Carabus Braila
25Mar 18:03 2018 de brailei.ro Tipareste Articolul

Piesa „Gulliver în țara piticilor” este inspirată din romanul „Călătoriile lui Gulliver” de Jonathan Swift și prezintă aventura unui naufragiat luat prizonier pe tărâmul liliputanilor. Însă, datorită comportării sale, Gulliver ajunge favorit la curtea regelui…

Venind în întâmpinarea copiilor brăileni, Teatrul de Păpuși Brăila îi invită pe aceștia la premiera spectacolului "Gulliver în țara piticilor" după Jonathan Swift, duminică 25 martie 2018, ora 11:00. Scenariul și regia spectacolului aparțin lui Geo Balint, iar scenografia este semnată de Tünde Tomos, muzica fiind asigurată de Ciprian Manta.

Din distribuție fac parte: Daniela Antonescu, Sofia-Gabriela Cătrună, Iulian Gheorghe, Daniel Mecu, Gabriela-Elena Picuș, Aurora Popescu, Valentina Lepădatu și Ioana Zărnescu.

“În vremuri atât de neprielnice (și) pentru teatru am avut o surpriză extrem de plăcută la Brăila : trupa PROFESIONISTĂ a teatrului Cărăbuș, bine condusă și “protejată” (ca o mamă  care-l iubește, dar și…) de un bun manager, Daniela Mihovici ! Ca și la Exupery în “ Micul prinț” și în cazul lui “Guliver în țara…” par a nu fi texte cu adresabilitate directă pentru micii spectatori. Am încercat și sper că am reușit cu actorii păpușari din Brăila să spunem o POVESTE despre: putere, toleranță, respect, prietenie, familie, liberul arbitru, despre  binomul bine-rău, despre…Temele, ideile în teatru nu sunt multe și orice basm / poveste spusă / jucată  cu mijloacele animației trebuie să atingă sufletul și memoria copiilor. Cum și unde spargem un ou ?! La care capăt ? Prilej de ironie sau război…? Aventurile lui Gulliver în țara…LILIPUT sau în orice țara din lumea largă… Povestea continuă…Vă așteptăm la TEATRU !” – a afirmat regizorul Geo Balint.

Comentarii