Maine are loc dezbaterea publica pe tema gratierii

29Ian 05:32 2017 de brailei.ro Tipareste Articolul
Update 30 ianuarie 2017:  


Declaratii ministrul Justitiei la finalul consultarilor:

  • Am avut 3000 de solicitari de la persoane fizice sau asociatii, astazi toti au avut loc de dialog! Vom analiza toate propunerile!
  • Gratierea nu se adresesaza unor anumite persoane si nu vor fi gratiati criminali, violatori, cei acuzati de fapte de coruptie, si urmarim cu prioritate recuperarea prejudiciilor
  • Daca acum un an fostul Ministru al Jutitiei a efectuat 60 modificari la Codul Penal si Codul de Procedura Penala, noi acum incercam sa punem in aplicare 6 hotarari ale Curtii Constitutionale a Romaniei.

  • Declaratii Marius Vulpe: ANP doar a oferit date statistice! In functie de concluzii, Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) le va pune in aplicare! Nu ne apartine noua partea legislativa! Detinutii care se gratiaza nu sunt supravegheati ci doar au o liberare conditionata! Seful Administratiei Nationala a Penitenciarelor habar nu are de ce buget a cerut! Sunt cca. 27500 de detinuti si nu stiu conditia "lui" de cazare! Cred in orice demers care reduce supraaglomerarea din penitenciare. Am spus 8500 ar trebui sa plece din penitenciare!

  • Klaus Iohannis va cere sa uitati ca ati fost la vot in decembrie 2016: Guvernul nu poate să treacă peste voința cetățenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată! O democrație solidă este una în care majoritățile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că dețin, vremelnic, puterea. Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind grațierea şi modificarea Codurilor penale. România are doar de pierdut din prelungirea acestei situații care a scos zeci de mii de români în stradă.
Intrebare: Pe restul de 80% din cetatenii Romaniei i-a intrebat cineva?

  • Ministrul Justitiei ia in calcul 2 variante de aprobare a gratierii: lege organica sau asumarea raspunderii guvernului;
  • Reprezentant ONG: Dezbaterile ar trebui sa dureze 3-4 luni de zile si sa aiba loc cel putin 10 astfel de intalniri. Sursa: Realitatea TV!

Reamintim vizitatorilor site-ului brailei.ro ca ultima dezbatere publica organizata de Ministerul Justitiei a avut loc martie 2016 cand, prin Ordonanta de Urgenta, a fost modificat Codul de Procedura Penala de fostul ministru Pruna. DEZBATEREA PUBLICA A DURAT 0 ore 0 minute 


29 ianuarie 2017

"Precizăm faptul ca persoanele care au solicitat în perioada 26 - 27 ianuarie a.c. să participe la dezbaterea publică organizată de Ministerul Justiţiei în data de 30 ianuarie 2017, începând cu ora 10.00, pe marginea proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, precum şi a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind graţierea unor pedepse, sunt aşteptate începând cu ora 09.30 la intrarea B, aflată pe str. Apolodor, nr. 17, sect. 5, Bucureşti", se precizează şi într-un anunţ al Ministerului Justiţiei, postat sâmbătă pe site-ul instituţiei.
Peste 200 de persoane s-au înscris până vineri la consultarea de luni organizată de Ministerul Justiţiei pe proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor, a declarat vineri, ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

  "Taguri" articol:

Comentarii