Plante toxice utilizate sub forma decorativa! Aveti aceste plante in casa sau apartament?

Plante toxice
20Ian 13:48 2017 de brailei.ro Tipareste Articolul

Astazi, folosim anumite plante strict sub forma decorativa! Mai jos propunem un top al celor mai des intalnite plante in locuinte, dar care sunt toxice, in realitate.

Leandrul: Desi arata ca o planta inofensiva si foarte frumoasa, nu va lasati inselati de culorile placute ale leandrului. Leandrul este una dintre cele mai otravitoare plante, cultivate in gospodarii.  Planta creste in tufe bogate si are flori deosebit de frumoase si de aceea suntem tentati sa le cultivam. Insa daca faceti acest lucru, aveti mare grija sa nu le atingeti sau sa mancati frunzele sau semintele. Acestea sunt foarte toxice si provoaca probleme intestinale si dureri puternice. De asemenea, leandrul poate provoca probleme de inima, proasta circulatie, frisoane, atacuri cerebrale, coma.

Craciunita: Este o planta ornamentala, cunoscuta si denumita in acest fel deoarece infloreste in preajma Craciunului. Planta are de obicei frunze rosii si verzi si face flori de culoare roz. Exista in schimb foarte multe combinatii cromatice. Trecand de aspectul pe care Craciunita il are, trebuie sa mentionam ca planta este destul de toxica. Persoanele care au inghitit frunze din aceasta planta s-au plans ca au suferit de diaree si de eruptii pe piele. In unele cazuri, persoanele care au atins frunzele si pe urma au dus mainile la ochi au suferit de tulburari de vedere temporare. In cele mai multe din cazuri, pacientii care s-au prezentat la doctori din cauza intoxicatiei cu aceasta planta sunt copii.

Iedera: Acesta planta este probabil cea mai intalnita planta cataratoare din Europa. Si in Romania foarte multe persoane care au curte, sau chiar si la bloc, prefera sa “orneze” un perete cu iedera. Fiind o planta cataratoare, aceasta creste foarte repede si se extinde foarte mult. Atata timp cat vremea este calduroasa, planta este mereu verde. Trecand la aspectul pe care nu multi il cunosc, iedera este in acelasi timp si o planta otravitoare. Si de aceasta data copiii sunt cei care sufera cel mai mult. Frunzele de iedera provoaca halucinatii si febra. In multe cazuri au fost inregistrate simptome ca delirul, iritatii ale pielii sau basici in zona gurii.

Aloe Vera: Majoritatea dintre voi nu o sa fie de acord cu faptul ca Aloe Vera este toxica. De aceea mentionam ca nu vrem sa convingem pe nimeni de acest lucru, ci doar sa prezentam niste fapte reale. Aloe Vera este o planta care contine in interior o seva. Este usor de recunoscut, deoarece este o planta spinoasa, care are aspect de cactus si care produce niste flori galbene. Aloe Vera a fost folosita inca de pe vremea incasilor pentru tratarea arsurilor, dar si acestia au stiut cum sa manipuleze planta si ce sa aleaga din ea. In concluzie, nici tulpina si nici seva care este interiorul plantei de aloe vera nu sunt toxice, ci membrana care se regaseste intre tulpina si seva. Cei care au inghitit planta in forma bruta au raportat ameteli severe, diaree, eruptii pe piele si colorarea urinei in rosu (nu de la sange).

Ciumafaia: Prima planta folosita vreodata pentru a cauza moartea, in Statele Unite, a fost ciumafaia – folosita de americani impotriva trupelor britanice. Numita si "trompeta diavolului", "iarba dracului" sau "clopotii iadului", este o planta foarte comuna, chiar si pe la noi insa consumul ei este mortal.

  "Taguri" articol:

Comentarii