Brailean premiat in lotul olimpic de astronomie al Romaniei

22Oct 10:48 2014 de brailei.ro Tipareste Articolul
Elevul Andrei Radu face cinste orasului si profesorilor care il indruma. Acesta face parte din lotul olimpic de astronomie al Romaniei care a primit sase medalii la cea de-a XIX-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie.

Medalia de aur a fost cucerită de Tudor Costel Creţu, elev în clasa a IX-a Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Andrei Radu (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) şi Andrei Cătălin Răduc (clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), laureat cu argint şi la ediţia precedentă.

Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor Mălina Roşca (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia), Andra Gabriela Jitaru (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi Cosmin Andrei (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Andra Gabriela Jitaru a primit şi premiul special pentru cea mai bună probă observaţională.

Competitia a avut loc in perioada 12 - 21 octombrie 2014, la Bishkek - Cholpon-Ata (Kîrghizstan) unde au participat  80 de concurenţi din 16 ţări.


  "Taguri" articol:

Comentarii