Braileanca Ana Diana Dragan este studentul anului in strainatate

14Ian 09:17 2016 de brailei.ro Tipareste Articolul
Ana Diana Dragan face cinste Brailei, Romaniei, in strainatate. Performantele ei, la numai 28 de ani, au cucerit specialistii care au premiat-o cu titlul de "Studentul român al anului în străinătate”.

Obiectul cercetării brăilencei Anca Drăgan este de a pune interacțiunea cu oamenii direct în centrul algoritmilor pentru robotică.

„Teza sa de doctorat a creat o teorie pentru planificarea mișcării unui robot astfel încât oamenii să poată să intuiască intențiile acestuia. Cu 22 de publicații științifice, patru nominalizări pentru cel mai bun articol și premii internaționale oferite de Google și Intel, rezultatele cercetării Ancăi au fost folosite în diverse domenii, inclusiv în asistența persoanelor cu handicap”, se arată în comunicatul Galei Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS).

Anca Drăgan  este Asistent Profesor  la Universitate Berkeley din California, unde face cercetare de ultimă generație în domeniul roboticii in laboratorul de cercetare „InterACT: Interactive Autonomy and Collaborative Technologies”.

La Gala Studenților Români din Străinătate, care a avut loc pe 7 ianuarie la Palatul Parlamentului, s-au conferit șapte premii studenților români cu rezultate excepționale.

"Robotica interactivă, care coexistă și cooperează cu oamenii zi de zi, este inevitabilă. Obiectivul cercetării mele este de a pune interacțiunea cu oamenii direct în centrul algoritmilor pentru robotică. Teza mea de doctorat a contribuit o teorie pentru planificarea mișcării unui robot asfel incand oamenii obișnuiți să poată să își dea seama ce plănuiește robotul să facă. A dus la 22 de publicații științifice în conferințe și jurnale internaționale de top, inclusiv 4 nominalizări pentru cel mai bun articol, și la premii de la Google și Intel. A fost folosită atât de noi cât și de alte laboratoare științifice în multe domenii, inclusiv în asistența persoanelor cu handicapuri. De asemenea, mi-a adus oferte pentru poziții de profesor universitar la universitățile de top, printre care Stanford, MIT, Berkeley, Harvard, Princeton, și Caltech. Am acceptat oferta de la Berkeley, unde am început vara asta. Predau robotica și inteligența artificială și am fondat laboratorul de cercetare “InterACT: Interactive Autonomy and Collaborative Technologies”, a spus Anca Diana Drăgan.


  "Taguri" articol:

Comentarii