Braileanca Aurora Simionescu a fost numita in conducerea Agentiei Spatiale Japoneze!

Aurora Simionescu
28Ian 14:06 2017 de brailei.ro Tipareste Articolul

Aurora Simionescu, fiica fostului primar al brailei, Aurel Simionescu, a fost numita in conducerea Agentiei Spatiale Japoneze!

Aurora Simionescu, fosta studentă a universității Jacobs din Bremen, la vârsta de doar 33 de ani a căpătat funcția de Associate Professor la Agenția Spațială Japoneză JAXA, fiind prima non-japoneza ce a primit această funcție. Aurora susține că această provocare este de ași împinge limitele proprii cu fiecare zi ce trece.

Potrivit wikipedia: Aurora Simionescu este fiica primarului de Brăila și fostului senator Aurel Gabriel Simionescu.

Aurora Simionescu a urmat cursurile Colegiului Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila. În clasa a XI-a a fost selectată (împreună cu alți 500 de elevi) dintre 11.000 de elevi pentru o bursă de studii de un an în Statele Unite ale Americii, la Deerfield Academy din Massachusetts. Aici a obținut peste 90 de puncte din 100 posibile.

În clasa a XII-a a liceului și-a descoperit pasiunea pentru astrofizică, datorită unei cărție primite cadou de la mama sa:  „Astronomie: Structura Universului” de William J. Kaufmann.

Între 2002-2005, Aurora Simionescu și-a făcut studiile de licență în geoștiințe și astrofizică, la Jacobs University Bremen din Germania, absolvite cu calificativul magna cum laude.

Din 2005 a început un doctorat la Max-Planck-Institut für extraterrestrische Physik (în română Institutul „Max Planck” pentru fizică extraterestră) din Garching (Germania). 

A făcut parte dintr-o echipă de cercetători care au putut pentru prima dată observa unul din filamentele de gaz care leagă roiurile de galaxii, filamente a căror existență fusese dedusă teoretic cu circa zece ani înainte ca echipa formată în jurul lui Alexis Finoguenov să le poată observa prin măsurători cu telescopul spațial (pe bază de raze Röntgen) XMM-Newton.

Poate citeste si doctorandul Dragomir Viorel Marian

  "Taguri" articol:

Comentarii