Persoane fizice verificate de ANAF Braila pentru evaziune fiscala

Persoane fizice Braila evaziune fiscala
20Iun 08:45 2022 de brailei.ro Tipareste Articolul

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va demara din 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane, a anunţat vineri, 17.06.2022, preşedintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuş. Unii au facut "misto" de faptul ca s-au luat in calcul 20 milioane de CNP-uri. ANAF a verificat toata baza de date cu CNP-uri si bine a facut, deoarece in Romania s-a demonstrat ca poti fi proprietar de imobile la varsta de patru ani.
Trebuie sa stiti ca doar persoanele fizice care nu pot justifica o diferenta de 50 mii ron/an fiscal intre veniturile declarate si cele estimate de ANAF vor primi aviz de inspectie fiscala. Potrivit afirmatiilor preşedintelui ANAF, Lucian Ovidiu Heiuş cca 561 mii de persoane vor fi verificate.

Presedintele ANAF a mentionat ca o prima categorie de persoane fizice susceptile de evaziune fiscala cele care şi-au creditat sau majorat capitalurile propriilor societăţi. Nu contest ca astfel de sume provin din evaziune fiscala insa aceasta metoda va da cele mai mari batai de cap inspectorilor ANAF.

Vezi Lista persoanelor fizice verificate de ANAF pentru evaziune fiscala

 

  "Taguri" articol:

Comentarii