Apa plata cu microbi retrasa din magazine

23Mar 11:49 2016 de brailei.ro Tipareste Articolul
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a luat masuri: cinci sortimente de apa plata au fost retrase din magazine. Analizele au indicat depasiri chiar si de pana la 200 de ori a cantitatii de germeni in apa ambalata.

Analizele de laborator au scos la iveală probleme la apa îmbuteliată în recipiente de 2 litri sub mărcile Winny, Aro şi Izvorul Zânelor şi la cea în bidoane de 6 litri Calipso şi de 5 litri Aqua Quinn.

„Au fost prelevate 17 eşantioane de apă de masă şi izvor aflate în reţeaua de comercializare din supermarketurile din Bucureşti. Cinci din aceste probe au ieşit neconforme la parametrul microbiologic numărul total de germeni. Au fost analizate la un laborator acreditat şi la acest parametru au rezultat valori cu până la 200% peste limita admisă sau mai bine zis de 200 de ori peste limita totală admisă”, a declarat Paul Anghel, director general ANPC.

„Am decis (...) să efectuăm, în mod suplimentar, încă o analiză proprie de calitate a contra-probei prelevate de către autorităţi şi, totodată, am solicitat deja şi furnizorilor respectivi să realizeze în paralele o analiză suplimentară. Până la primirea rezultatelor (...) produsele mai sus-menţionate rămân retrase de la comercializare”, se spune în comunicatul companiei.

Apă plată cu nereguli - Limita prevăzută: 100

Winny, apă de izvor plată (PET 2 L) - valoare obţinută: 1.000
Aro, apă de masă necarbogazoasa (PET 2 L) - valoare obţinută: 20.000
Calipso, apă de izvor (PET 6 L) - valoare obţinută: 14.700
Izvorul Zânelor, apă de izvor plată (PET 2 L) - valoare obţinută: 2.820
Aqua Queen, apă de izvor (PET 5 L) - valoare obţinută: 2.000


  "Taguri" articol:

Comentarii