Capitania Braila intra in campanie de prevenire a inecului

04Apr 10:10 2013 de brailei.ro Tipareste Articolul
Accidentele nautice tot mai dese cat si pierderea vietii prin inec, a atins centrul de atentie al Autoritatii Navale Romane care isi doreste o mediatizare cat si o constientizare a persoanelor care fac baie in locuri neautorizate, care se plimba cu barca sau care pescuiesc, in vederea limitarii accidentelor de-a lungul apelor

Capitania Braila intra in campania de mediatizare ce se va intinde pe parcursul a cinci saptamani, in incercarea de a atrage atentia asupra masurilor de sigurante ce trebuie luate in timpul calatorilor sau actiunilor derulate de-a lungul apelor.

Căpitănia Brăila indeamna posesorii de ambarcaţiuni sa respecte normele şi prevederile legale privitoare la transportul persoanelor pe apă, activitatea de agrement, dar şi conştientizarea importanţei purtării vestelor de salvare.

"În vederea evitării evenimentelor de navigaţie ce pot avea ca urmări, mai ales pentru ambarcaţiunile mici, pierderea de vieţi omeneşti, atenţionăm conducătorii de ambarcaţiuni că au obligaţia de a avea la bord mijloacele de salvare menţionate în rapoartele care au stat la baza înmatriculării navelor. Nerespectarea acestei conduite constituie contravenţie şi, conform HG nr. 876 din 1 august 2007, se sancţionează cu amendă de la 100 la 1.000 lei. De asemenea, conform aceluiaşi act normativ, îmbarcarea la bordul navei a unui număr de persoane mai mare decât maximul admis se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei", se arată într-un comunicat de presă emis de Căpitănia Brăila.  "Taguri" articol:

Comentarii