Isteria permiselor auto i-a contaminat si pe braileni

11Ian 10:56 2013 de brailei.ro Tipareste Articolul
Situatia agitatiei legate de permisele auto si noul Cod Rutier nu le-a dat pace nici brailenilor care au decis subit, de voie sau de nevoie, sa isi schimbe permisele auto.

In marile orase deja mai bine de 500 de persoane stau zilnic de la inceputul lui 2013 la ghisee si le dau de treaba lucratorilor de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto obisnuiti, de altfel, cu o perioada linistita, ca dupa sarbatori. Numai ca noul Cod Rutier, ce intra in vigoare de la 19 ianuarie, desi pastreaza taxa de 68 de lei, ii va obliga pe posesorii de permise auto să facă o vizita medicală şi să obţină un certificat din care să rezulte că nu suferă de boli care îi împiedică să conducă.

"Legea 203/2012, care aduce modificarea Codului rutier de la data de 19 ianuarie 2013, este consecinţa unei directive europene, 126/2006, iar noi am transpus în legislaţia românească prevederile acesteia", a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV), comisarul şef Mihai Enache.

In Braila agitatie mare la eliberarea de permise auto: daca anii precedenţi media zilnică la eliberări permise nu a depăşit 80, in ultimele doua zile cca. 700 de persoane si-au inoit documentele.

Pana si primarul Brailei este uimit: “Sunt cetăţeni care mai au permisul valabil încă doi ani de acum înainte, ce economie semnificativă la costuri faci, dacă te duci acum  şi stai la o coadă interminabilă?!". Vezi si Acte necesare inmatriculare auto
  "Taguri" articol:

Comentarii