Iubaretul Nicolae Catalin Stanica din ISJ Braila a fost demis

07Noi 00:00 2015 de brailei.ro Tipareste Articolul
Sub un titlu enigmatic Obiectivul de Braila va anunta "Schimbări peste noapte la conducerea Inspectoratului Şcolar Brăila. Inspectorul general adjunct Nicolae Cătălin Stănică (PNL) a fost demis, fiind înlocuit cu un alt profesor de matematică, în persoana lui Marius Cătălin Damian.

Va rugam sa observati ca numele celui demis a fost legat de Obiectivbr de PNL! Iata ce scrie: "Mutare politică sau nu, cert este că fostul adjunct se bucura de sprijinul liberalilor brăileni, acesta fiind preşedintele comisiei de educaţie a PNL Brăila. Informaţia privind demiterea lui Stănică ne-a fost confirmată, ieri, chiar de către inspectorul şcolar general Iulian Danielescu, care a recunoscut că alegerea înlocuitorului îi aparţine. Important de menţionat este că Stănică a fost şi preşedintele comisiei care a organizat Bacalaureatul în acest an, iar demiterea acestuia pare şi mai ciudată, ţinând cont de faptul că preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat pe 10 iulie, în şedinţa miniparlamentului judeţean, că ar fi preferat să premieze şi conducerea ISJ, nu doar elevii cu rezultate excepţionale."

Avand in vedere faptul ca articolul a fost publicat pe post de "stire premium" avem o surpriza: Este unul din cele mai slab comentate articole!

Pe aceasta cale anuntam distinsii "cantautori" Alexandru NECULA si Ana-Maria CURCĂ ca persoane din conducerea ISJ Braila au fost premiate, dar in calitate de profesori!

Am fi dorit sa ne povestiti despre un elev/a brailean/a, pregatit/a de "pretenul" dvs. Nicolae Cătălin Stănică, care a obtinut nota 10 la "artimetica" la examenul de bacalaureat din 2014!

Stiti de ce nu a luat nici o letcaie eminentul, desteptul si de neinlocuitul (dupa parerea unor scribi) Nicolae Cătălin si Stănică?


Deoarece acest eminent "porfesor" cu carlig la profesoare nu a predat in viata lui la clasa a-XII-a! Auziti???

De altfel sunt "pline cimitirele de oameni de neinlocuit"! Am mai auzit asta si pe la Garda Financiara pe vremea "maretului" Constantin Marcel si altii!

Curios este faptul ca d-ul Stanica Nicolae si Catalin are o intrebare care il macina: "Eu ştiu că mi-am făcut treaba dar frumos ar fi fost să-mi spună şi mie cineva despre ce este vorba mai exact. Care sunt motivele?"

Care sunt motivele demiterii?

D-le Stanica: Ve-ti gasi raspunsul in motivele numirii dvs. pe functia de adjunct! Erai "frumos, desptept si mai ales .... membru PNL"! Daca ati ajuns sa credeti ce scria ieri obiectiv vocea brailei despre marile dvs. merite, sunteti "pafarist" si v-ati consumat "energiile" degeaba!

Cand ati venit pe functie, ati dat afara pe cineva, care se credea (si poate era) la fel de destept, frumos, si indreptatit sa ocupe functia la care "pohta" ta a ravnit!

Cum se mai intoarce logica, legea si dreptatea fiecaruia dintre dvs., cand altul la fel sau poate mai destept "trebue" sa iti ia locul!

Deranjant este si faptul ca cei doi "trans-cribi" (ajunge atata reclama) de la Obiectiv desi par ca au avut un interviu serios cu adjuntul demis nu au dus intrebarile pana la sfarsit asa cum ii sta bine unui jurnalist care trebuie sa scrie pentru adevar, cititori si nu pentru senzational si imaginea lui Stanica!

PDL-ist, PNL-ist, PSD-ist si altii, ce conteaza? S-a rasturnat caruta cu "materie cenusie" numai la un anumit partid?

Cine este in fapt Stanica Nicolae Catalin si cariera lui profesionala?

Propus de PNL 2012 pentru postul de Inspector Scolar General Adjunct, "functiona" ca profesor de "artimetica" la Scoala GENERALA Mihai Eminescu (fosta scoala 23 Braila). In 2013, benefiiciind de puterea functiei (mdeh adjunct de sef ISJ) a parasit clasele pregatite din scoala Mihai Eminescu pentru a fi impreuna cu sotia (tot profesoara de "artimetica") la Scoala Mihu Dragomir (fosta scoala generala nr. 18) unde nu a avut rezultate deosebite.

De ce o fi dorit ditamai marele adjunctul ISJ sa se transfere la aceeasi scoala cu sotia in conditiile in care toti ne dorim sa nu lucram cu sotii sau sotia in acelasi loc? Dvs. ce ziceti? Cine pe cine inlocuia?

In anul scolar 2013-2014 a dorit sa se transfere la Liceul Nicolae Iorga inscriindu-se la concurs (din pozitia de adjunct al ISJ Braila) impreuna cu alti profesori de matematica din Braila. Spre surprinderea lui, Stanica Nicolae Catalin a iesit pe LOCUL DOI, locul 1 fiind ocupat de profesoara de matematica Corina B.

Desi "trompetele" celor ce conduc ziarul Obiectiv au lasat sa se inteleaga, cu subiect si predicat, ca unul dintre motivele demiterii "inegalabilului si de neinlocuit" Catalin Stanica Nicolae (scuze dar aproape toate-s prenume) este procesul intentat de acesta, tinem sa precizam ca la concursul organizat la Liceul Nicoae Iorga pentru 1 post de profesor de matematica si contestat de adjunctul ISJ, Stanica Nicolae, acesta a iesit pe locul 2!!!

El TREBUIA DEMIS de la momentul in care s-a folosit de actele depuse la dosarul de concurs obtinute in virtutea functiei de conducere!

Mai mult, in masura in care in calitate de conducator adjunct al institutiei (ISJ Braila, in speta) ai in subordine/conduci/avizezi/ai influenta asupra actelor si deciziilor serviciul juridic al ISJ, dar in acelasi timp Liceul Nicolae Iorga solicita de la Inspectoratul Scolar Judetean asistenta juridica de la acelasi serviciu juridic controlat/verificat/supraveghat de tine Catalin Stanica Nicolae, cum crezi sau credeti distinsi cititori ca se va termina procesul intentat de profesorul Catalin Stanica Nicolae?

Atentie distinsi juristi ai ISJ: Sa intelegem ca juristii ISJ apara si acuza (atat liceul Iorga cat si pe fostul adjunct) in acelasi timp?

Tineti minte juniori si seniori de la Obiectiv:

Intrebati pana la capat, chiar daca raspunsurile nu va convin! Aveti datoria sa scrieti corect, sa nu dati nuante care dau bine la cititor si mai ales sa nu dezinformati!  Dupa ce un brailean citeste articolul vostru, presupunem ca intelege ca acest Stanica este "mana cereasca" pentru invatamantul brailean si daca el pleaca de maine copilul d-nei Arpeda nu mai are cu cine sa invete limba engleza (sic) !

De ce nu scrieti despre calitatea morala deosebita a "iubaretului"
Catalin Stanica, in speta despre idila intre inspectorul adjunct al ISJ Braila (spargatorul de casnicii) Catalin Stanica si Daniela Narcisa Ivan, inspector de matematica, profesoara ce a fost pusa in functia de inspector de matematica de "fat frunos din lacrima"?

L-am intrebat pe Iulian Danielescu, actualul Sef al ISJ Braila:

"Daca maine ve-ti primi o adresa de la Ministerul Invatamantului ca sunteti schimbat din functie, veti da in judecata Ministerul?"

Raspuns: "Nu, in nici un caz! In schimb se vor bucura cel mai mult elevii mei din Colegiul National Nicolae Balcescu deoarece voi avea mult mai mult timp nu numai ptr. matematica predata pe tabla cat si pentru alte activitati instructiv educative (tabere, excursii, seri de dans, etc)"

Acelasi gen de respuns il asteptam de la toti sefii de deconcentrate care se considera "de neinlocuit"!
  "Taguri" articol: