Programul Prima Casa a fost accesat de 550 de braileni

24Apr 09:35 2013 de brailei.ro Tipareste Articolul
Pana acum 550 de braileni au reusit sa se incadreze in standardele si rigorile care le-au dat acces la Programul Prima Casa.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunţat că în cadrul programului "Prima Casă" derulat la Brăila au fost acordate aproximativ 550 garanţii pentru finanţări accesate, în valoare de circa 16 milioane euro. Astfel, din totalul garanţiilor acordate în judeţul Brăila, 54% reprezintă garanţiile pentru locuinţe cu 2 camere, 30% garanţiile pentru locuinţe cu 3 camere, respectiv 9% pentru garsoniere. Mai trebuie precizat că 9% din valoarea garanţiilor acordate a fost destinată achiziţiei de imobile construite între anii 2008-2013. Conform unei statistici naţionale a Programului "Prima Casă", judeţul Brăila se situează pe locul 26, cu aproximativ 1% din numărul total de credite accesate, pe primul loc fiind clasat Bucureştiul împreună cu judeţul Ilfov, urmat de Cluj, Constanţa şi Braşov, cu o medie de 7 procente.

Aproape toate unităţile bancare din Brăila permit accesarea de credite prin Programul "Prima Casă", iar avansul minim pe care-l percep la accesarea de credite este de 5%.

Programul "Prima Casă" continuă în 2013, cu garanţii suplimentare de 200 milioane de euro, astfel încât fondurile să ajungă cel puţin până la jumătatea acestui an. Reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice au precizat că la această valoare se adaugă sumele neutilizate din plafoanele alocate în 2012.
  "Taguri" articol:

Comentarii