Simionescu tine la Esplanada proaspat renovata

13Aug 10:23 2013 de brailei.ro Tipareste Articolul
Si face apel la cei care aleg sa iasa la promenada in zona Esplanadei sa pastreze curatenia si ordinea. Intr-adevar, faleza braileana a capatat alta valoarea estetica in urma renovarilor iar mentinerea ordinii si curateniei nu este o cerinta absurda din partea edilului care isi doreste de la cetateni mentinerea acestora.

"Vreau să fac un comentariu ce se referă la atitudine. Noi o să dăm drumul la Esplanadă. Mi-au spus de curând: «Ştiţi, în părculeţul ăsta pe care l-am făcut noi jos, la Căpitănie, unde e statuia aceea cu marinarul, au rupt o bancă». Au sărit pe ea până când s-a rupt efectiv. Asta ca un exemplu. Pe Esplanadă sunt spoturi luminoase, difuzoare pentru muzică, punem două ecrane din acelea mari cu leduri unul orientat către Palatul Administrativ, astfel încât, dacă se întâmplă nişte evenimente pe scenă lumea să poată urmări pe acest ecran de pe băncile care sunt pe Esplanadă. Celălalt este îndreptat către Dunăre să spunem aşa, pe care, atunci când nu sunt evenimente, vor rula informaţii de interes general pentru lumea care se plimbă în zonă. Ca acela de la Casa Tineretului. Vom avea spoturile care merg către pasărea, corabia respectivă, sunt pomişorii puşi în alveolele de lângă bănci. Dacă nu vom avea grijă de ceea ce este acolo, dacă le vom smulge, dacă vom stinge ţigările, dacă vor fi cutii de bere şi aşa mai departe, atunci imaginea pe care noi o vom da nu este cea pe care ne-o dorim. Eu vă spun că aşa, cel puţin din ceea ce se prezintă, va fi o zonă spectaculoasă, pe care trebuie s-o folosim şi s-o păstrăm ca atare", a declarat Simionescu.

Deschiderea oficiala a falezei ar trebui facuta dupa 3 septembrie - data limita de terminarea a lucrarilor de reamenajare  de catre Tancrad Srl - insa primarul are promisiuni ca faleza va fi inaugurata de Zilele Brailei.
  "Taguri" articol:

Comentarii