ANAF si-a infiintat un doi s-un sfert

07Noi 00:00 2015 de brailei.ro Tipareste Articolul

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri,  4 iulie 2012, o Hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 109/2009 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).
 
Hotărârea prevede înfiinţarea, în cadrul ANAF, a unei Direcţii Generale de Integritate, care va avea ca principale atribuţii crearea unor mecanisme de luptă împotriva fraudării sistemului fiscal şi împotriva corupţiei din sistem precum şi participarea la elaborarea documentelor strategice din domeniul luptei anticorupţie şi la monitorizarea aplicării acestor documente.

“Un obiectiv important al ANAF este crearea unei administraţii fiscale care să răspundă cât mai bine obiectivelor de colectare eficientă a veniturilor bugetare, iar pentru atingerea acestui obiectiv este necesară crearea unor mecanisme de combatere a actelor de corupţiei. Eforturile noastre sunt strâns legate de obiectivele prevăzute în Strategia Naţională Anticorupţie şi de recomandările Comisiei Europene, cuprinse în Mecanismul de Cooperare şi Verificare” a declarat preşedintele ANAF, Şerban Pop.

Noua structură va fi înfiinţată cu încadrarea în numărul de posturi aprobat pentru Ministerul Finanţelor Publice – aparat propriu şi unităţi subordonate.

Viata Brailei asteapta comentariile si sugestiile brailenilor prin formularul de mai jos. Nu uitati: Vocea Brailei sunt brailenii !