Nu va mai lasati pacaliti de organele de control

ANAF nu este
23Feb 14:51 2017 de brailei.ro Tipareste Articolul

Potrivit unui studiu recent doua treimi din oamenii de afaceri, inclusiv cei braileni, considera ca fiscul este un organ de "taiat procese verbale de contraventie"! Si au dreptate! 

La ANAF si nu numai nu conteaza gravitatea faptei, implicatiile nedepunerii unei declaratii sau neintocmirea nu stim carei raportari care nu intereseaza pe nimeni! 

Noul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexabdru Petrescu, considera ca prevenţia trebuie să prevaleze în ceea ce înseamnă mediul de afaceri şi atunci se impune introducerea unei măsuri de prevenţie înainte de a adopta o măsură punitiva. 

Adică, să îi dai un timp la dispozitie întreprinzătorului din mediul privat să se conformeze şi nu să acţionezi mai întâi pe linie coercitivă. Auzi tu, fara amenda ?

Este de inteles sa sanctionezi o firma cu active de sute de mii sau milioane de lei pentru ca nu a efectuat inventarierea patrimoniului, dar nimeni nu intelege cum poti sa sanctionezi un amarat de SRL la colt de strada cu active de 3000 de lei ? Ce sa inventarieze? Doua vitrine frigorifice si 3 rafturi pe care orice inspector le vede de cum a intrat in chiosc? 

Suntem perfect de acord ca fiscul sa aplice amenzi, cei drept doar dupa emiterea unei instiintari, cand o firma cu angajati nu depune declaratia 112, insa nu suntem de acord ca o firma care nu mai are angajati sa fie sanctionata pentru nedepunerea unei declaratii cu zero obligatii de plata.

O alta practica, smechereasca spunem noi, a organelor de control este "aratatul pisicii" prin supraevaluarea abaterilor constatate in timpul controlului. Profitand de necunosterea legii de catre majoritatea micilor intreprinzatori, inspectorii intocmesc o intreaga lista a abaterilor si sanctiunile aferente, valori ce concura de multe ori cu cifra de afaceri a firmei pe 2 luni! 

  "Taguri" articol:

Comentarii