Statul va oferi o rata de garantare a creditelor de afaceri de pana la 80%

Credite pentru IMM
22Feb 05:30 2017 de brailei.ro Tipareste Articolul

Programul Operațional Inițiativa pentru IMM-uri 2014-2020, în valoare de 100 de milioane de euro, sprijină întreprinderile mici și mijlocii prin facilitarea accesului la credite, prin oferirea unei rate de garantare de până la 80%.

Prin facilitarea accesului IMM-urilor la finanțare prin implementarea instrumentului de garantare neplafonată se urmareste creşterea cifrei de afaceri a IMM. Se preconizeaza ca peste 2.500 de IMM sa aiba acces la aceste facilitati.

Acest program operațional va acoperi toate cele opt regiuni de dezvoltare din România. Acordarea de credite se va face la nivel național, fără obiective regionale.

Pentru implementarea acestui program operațional s-a stabilit ca Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) să fie Autoritate de Management, Fondul European de Investiții (FEI) să fie administrator, iar intermediarii financiari să fie băncile comerciale.

Pentru implementarea a programului, la nivelul MDRAP s-a constituit Autoritatea de Management, Comitetul de Monitorizare și Comitetul Investitorilor pentru POIIMM.

Acest program operațional va fi lansat în prima parte a anului 2017.

  "Taguri" articol:

Comentarii