Doi romani, urmariti international, au fost retinuti in Suedia

17Ian 12:33 2017 de brailei.ro Tipareste Articolul

În urma cooperării dintre polițiștii români și cei suedezi, au fost depistați, la Stockholm, un bărbat și o femeie căutați internațional de autoritățile române pentru trafic de minori și tâlhărie. Activitățile investigative în cauză au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.    


La data de 16 ianuarie 2017, în urma unei operațiuni ENFAST declanșată de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale - I.G.P.R., în colaborare cu echipa FAST Suedia, au fost depistați și reținuți în Suedia, Stockholm, doi cetățenii români urmăriți internațional.


Cei în cauză, un bărbat, de 38 de ani și o femeie, de 33 de ani, ambii urmăriți internațional, erau condamnați la o pedeapsă de 11 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de trafic de minori și tâlhărie (bărbatul), respectiv 8 ani de închisoare  pentru comiterea infracțiunii de trafic de minori (femeia).


Instanța de judecată a reținut faptul că bărbatul a recrutat, la începutul lunii septembrie 2010, o minoră și împreună cu femeia, prin constrângere,  au transportat-o și găzduit-o la diferite adrese în scopul exploatării sexuale și prin muncă, în perioada septembrie-decembrie 2010.


De asemenea, în sarcina acestuia instanța de judecată a reținut faptul că, în noaptea de 20 spre 21 noiembrie 2003, împreună cu alte persoane, a pătruns cu bâte, topoare și cuțite în incinta unui bar din București, unde a agresat mai multe persoane și distrus mai multe bunuri.


Persoanele în cauză au fost arestate, fiind declanșată procedura de predare în favoarea autorităților române.


Activitățile investigative în cauză au fost efectuate de Serviciul de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Ilfov, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

  "Taguri" articol:

Comentarii