DNA a clasat dosarul penal privind "Ordonanta Iordache"

Aflam de la DNA
28Feb 05:07 2017 de brailei.ro Tipareste Articolul

La data de 24 februarie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus clasarea dosarului având ca obiect infracțiunea prev. de art. 13 din Legea nr.78/2000, respectiv folosire a influenței ori autorității ca persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,

Totodata procurorii DNA au dispus disjungerea și declinarea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, spre competentă soluționare, sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni: avorizare a făptuitorului, Prezentare cu rea-credință, de date inexacte, Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului (prevăzută și sancționată de Legea 115/1999 – a răspunderii ministeriale); Sustragerea sau distrugerea de înscrisuri (art. 259 al.1 și 2 C.p), Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri (art. 275 C.p), Fals intelectual.

Dupa primirea dosarului Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a declarat ca a luat la cunoștință despre Decizia Curții Constituționale privind constatarea existenței unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Ministerul Public prin Direcția Națională Anticorupție, decizie prin care instanța de contencios constituțional a constatat că ”acțiunea DNA de a-și aroga atribuția de a verifica legalitatea și oportunitatea unui act normativ...” a generat un conflict juridic de natură constituțională între respectivele autorități ale statului si va astepta motivarea Curții Constituționale pentru a finaliza ancheta!

Citeste si: Laura Codruta Kovesi pune presiune pe Guvernul Grindeanu

Comentarii