Grupari infractionale destructurate de DIICOT

12Feb 15:23 2015 de brailei.ro Tipareste Articolul

Potrivit unui comunicat de presa a DIICOT, din data de 12.02.2015, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism – Biroul Teritorial Buzau impreuna cu ofiteri de politie din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti si Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Buzau, au efectuat in data de 12.02.2015, un numar de 13 perchezitii domiciliare pe raza judetului Buzau, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea a doua grupari infractionale specializate in trafic de substante cu caracter psihoactiv.


In cauza exista suspiciunea ca pe raza jud. Buzau s-au constituit doua grupari infractionale, formate din 14 persoane, care, incepand cu luna septembrie 2014 si pana in prezent, au achizitionat de pe raza municipiilor Buzau, Braila si Bacau  substante cu caracter psihoactiv pe care le-au comercializat mai multor persoane, preponderent tineri cu varste cuprinse intre 16 si 24 ani.


O parte din substantele cu efect psihoactiv erau procurate de catre suspecti prin comenzi de pe site-ul “chemicalwire”, fiind expediate acestora prin intermediul unor firme de curierat.


Astfel, exista suspiciunea ca, in perioada menţionată, membrii celor doua grupari au procurat si comercializat cantiatea de aproximativ 660 grame de substante etnobotanice precum si cannabis, rezina de cannabis si substante ce au in componenta pentedrona – component calificat de lege ca drog de mare risc, obtinand importante sume de bani.


In urma consumului substantelor comercializate de catre membrii gruparilor, o mare parte din consumatori au necesitat internarea in cadrul Serviciilor de Urgenta ale Spitalului Judetean Buzau si ale Spitalului de Neuropsihiatrie Sapoca, unii dintre ei prezentand simptome neuropsihice severe si chiar stari comatoase.


La sediul D.I.I.C.O.T – B.T Buzau au fost audiate mai multe persoane urmand a fi luate masurile legale care se impun.


Pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

  "Taguri" articol:

Comentarii