De ce sa joci tenis de camp ?

Tel
12Iul 16:52 2018 de brailei.ro Tipareste Articolul

Exact, dintre toate sporturile, de ce ar trebui să începeți sau să continuați să jucați tenis de camp? Oamenii de știință și medici din întreaga lume se referă la tenis ca fiind una dintre cele mai sănătoase activități sportive  care puteți participa, deoarece oferă rezultate fizice, mentale și emoționale care va adăuga ani în viața.

Tenisul de camp implică mintea și corpul în același timp, spre deosebire de un simplu antrenament la sala de sport. Tenisul de  necesită vigilență, gândire tactică și rezolvarea problemelor, iar dovezile sugerează că pot genera noi conexiuni între nervi, promovând o viață de dezvoltare continuă a creierului.

În clubul de tenis, pe teren si in afara lui garantat o să vă faceți prieteni prin practicarea avestui joc. Tenisul încurajează interacțiunea, comunicarea și distracția. În plus, este minunat și pentru crearea de conexiuni de afaceri. Indiferent de vârstă, sex, etnie, nivel intelectual sau forma fizica a jucatorilor, tenisul este sportul perfect pentru familii. Puține sporturi pot oferi aceleasi satisfactii pentru familii asa cum le ofera tenisul de camp.

Jucatorii de tenis de camp, în special tinerii (copii de scoala generala sau elevi din liceele brailene), dezvoltă o etică a muncii, învață ce inseamna fair-play-ul, acceptă responsabilitati, gestionează greșelile, sporesc disciplina, învață să concureze, să facă față presiunii și să dezvolte obiceiuri sănătoase, să învețe lucrul în echipă (vezi tenis la dublu) și multe altele.

Daca doriti practicarea unui sport pentru performanta, sport pentru recreere sau pentru o forma fizica buna, tenisul de camp corespunde tuturor acestor cerinte. La fiecare nivel al jocului și la orice vârstă, de la sub 10 ani si până la pensionari, jucătorii se distrează. Miscarea si actiunea constanta in tenis va arde calorii, va creste masa musculara, va creste forta osoasa si va imbunatati flexibilitatea.

Nu există niciun alt sport pe care să-l puteți juca pe tot parcursul vieții, de la vârstele mai mici până la ultimii ani, sport care să ofere avantajele fizice, mentale, emoționale și sociale pe care le oferă tenisul de camp.

In imaginea de mai sus, de la stanga la dreapta, sunt antrenorii George Donea si Razvan Marian Bucataru.

Comentarii